CALIVITA INTERNATIONAL OMEGA 3 CONCENTRATE

OMEGA 3 CONCENTRATE (100 Capsule) Oamenii de stiinta au descoperit numeroasele beneficii ale uleiului de peste la începutul anului 1970, când un grup de medici danezi a observat la eschimosii din Groenlanda o incidenta extrem de mica a bolilor de inima si a artritelor, desi hrana pe care o consumau era foarte bogata în grasimi. Cercetarile intense efectuate au dus la descoperirea faptului ca doua dintre grasimile (uleiurile) consumate în cantitati mari de catre eschimosi, si anume EPA (acidul eicosapentaenoic) si DHA (acidul docosahexaenoic) au un efect extrem de benefic asupra sanatatii organismului. De asemenea, s-a observat ca în alimentatia eschimosilor, glucidele au o pondere mult mai mica decât proteinele si grasimile. În societatea moderna, se consuma, de asemenea, multe proteine si lipide, totusi, principala cauza a mortalitatii o constituie bolile cardiovasculare. Continut: 600 mg Ulei concentrat de peste; 180 mg EPA (acid eicosapentaenoic); 180 mg DHA (acid docosahexaenoic) Cod: CV0173   Mod de administrare: Ca supliment alimentar, 1-3 capsule gelatinoase pe zi sau conform recomandarilor. Deoarece, indiferent de zona geografica, continutul în lipide al unei alimentatii normale este aproximativ acelasi, s-a ajuns la concluzia ca sursa efectului protector este uleiul de peste. Demn de remarcat este faptul ca, în timp ce alimentatia eschimosilor contine peste 13% acizi grasi denumiti omega 3 (acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atomi de carbon), cea a danezilor contine doar 0,84%. La eschimosii care consuma carne de peste si de foca, aparitia infarctului miocardic este de aproximativ 400 de ori mai mica decât în societatile civilizate. Prin consumul acestor alimente, acizii grasi omega 3 se acumuleaza în organism în cantitati de cel putin zece ori mai mari decât în urma alimentatiei obisnuite.  Uleiul de peste are în compozitie acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atomi de carbon, cei mai importanti fiind acidul eicosapentaenoic si acidul docosahexaenoic, care sunt implicati în sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice. Prostaglandinele sunt implicate în raspunsul imun, functionalitatea aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului si al trigliceridelor, împiedica agregarea trombocitara si scad riscul de ateroscleroza, hipertensiune arteriala si infarct de miocard. Deoarece reduc vâscozitatea sângelui, contribuie la îmbunatatirea circulatiei sanguine, crescând aportul de oxigen al tesuturilor.  Este cunoscut ca, la diabetici, riscul aparitiei bolilor cardiovasculare este de cinci ori mai mare. La eschimosi se constata un nivel scazut al lipidelor în sânge si o toleranta normala la glucoza. În conditiile unui consum crescut de glucide (obisnuit în tarile occidentale), nivelul lipidelor în sânge creste, iar toleranta la glucoza scade, favorizând astfel aparitia diabetului.  Cercetarile efectuate pe animale de catre medicul american David P. Rose au aratat ca acizii omega 3 pot preveni cancerul de sân (care are o frecventa foarte scazuta la eschimosi), precum si cel de colon (intestin gros).  Revista medicala New England Journal of Medicine a publicat un studiu în care arata ca fumatorii care consuma peste se îmbolnavesc mai rar de bronsita si emfizem pulmonar (uleiul de peste reduce inflamatia si contracareaza efectele nocive ale fumului de tigara). Autorul studiului a demonstrat ca fumatorii care consuma peste au un risc de a se îmbolnavi de boli cronice pulmonare mult mai mic (bronsita – cu 33%, respectiv emfizem – cu 66% mai mic).  Consumul de ulei de peste ofera sperante si celor afectati de psoriazis. Cercetatorii japonezi au administrat acid eicosapentaenoic pacientilor suferinzi de psoriazis, iar acestia au înregistrat ameliorari dupa doua-trei luni de tratament, ameliorari care au persistat pe toata durata tratamentului.  Deoarece acizii grasi din uleiul de peste cresc sinteza de prostaglandine si prostacicline, au si efecte antiinflamatoare, fiind recomandati si în tratamentul inflamatiilor cronice (afectiunilor reumatismale). În aceste afectiuni, dupa câteva luni de tratament, s-a constatat ameliorarea certa a durerilor matinale.  Acizii grasi omega 3 actioneaza si asupra sistemului imunitar, crescând rezistenta la infectii. Se mai pot recomanda si în unele boli ale sistemului nervos (scleroza în placi). Administrarea uleiului de peste s-a dovedit utila si în protejarea pielii. Concentratia cea mai mare în acizi grasi nesaturati omega 3 o au somonul si heringul. Atentie ! Acizii grasi nesaturati sunt deosebit de sensibili fata de radicalii liberi; de aceea, în paralel cu administrarea uleiului de peste sau a luminitei de seara (PrimRose Oil), se recomanda consumul de preparate antioxidante.
Azi 74,03 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi: