ELEMENTAL CEARA DE ALBINE PURIFICATA

    Ceara provine din secretia albinelor pentru construirea stupilor si contine inclusiv elemente prelevate din plantele vizitate de albine. Este un element natural folosit din vechime în produsele cosmetice dar si pentru prepararea lumânarilor. Fiind un ingredient care confera pielii suplete si catifelare, a fost apreciata din cele mai vechi timpuri pentru actiunea restructuranta si elasticizanta. Are efect calmant, hidratant si ajuta pielea sa retina umezeala. Are rol de bariera de protectie formând un strat fin pe piele. Ceara de albine contine o serie de principii care ramân active chiar si dupa prelucrarea termica.În special ceara de albine purificata care prin filtrare si tratare termica devine alba si cu un miros mai putin pregnant fata de varianta galbena, da libertate la crearea compozitiilor fara influenta asupra culorii sau parfumului rezultat. Ideal prin urmare pentru crearea de lumânari, balsamuri cu textura frumoasa, rujuri si alte cosmetice decorative. Caracteristici tehnice: punct de topire 62°C valoare acid 20 mg KOH/g valoare saponificare 92 mg KOH/g valoare esteri 72 mg KOH/g   Proprietati: ideal agent de îngrosare potentator de vâscozitate filmogen agent durizant pentru stickuri agent texturant pentru balsamuri si creme stabilizant al lotiunilor baza pentru lumânari co-emulsifiant Recomandari: balsamuri si creme consistente balsamuri de buze si rujuri stickuri deodorante creme protectoare unguente filmogene lumânari din ceara naturala Utilizari: inclus ca ingredient în compoziții cosmetice de îngrijire: creme, lotiuni, balsamuri, unguente, creme de protectie, încalzit pe baie de abur adaugat la faza uleioasa, concentratia uzuala 2 - 10% inclus ca ingredient în produse de machiaj: rujuri, rimel, gloss de buze, 2-20% inclus ca ingredient în prepararea de stickuri deodorante, ceara de par, în concentrație de 5-20% pentru formularea de unguente solide din uleiuri vegetale lichide alaturi de un emulsifiant pentru realizarea lotiunilor. Nu recomandam ceara de albine pentru emulsificare fara ajutorul unui alt emulsifiant combinat cu alte ceruri (candelilla, carnauba) pentru formularea stickurilor si rujurilor cu textura consistenta. SOLUBILITATE: solubila în uleiuri calde, insolubila în apa
Azi 6,16 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi:
Nu sunt oferte recomandate