Elemental Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba are o afinitate remarcabilă cu pielea şi părul, fiind similar cu sebumul uman. Se absoarbe rapid şi se poate aplica pe orice tip de piele. Bun ca bază pentru machiaj, demachiant, îngrijirea tenului mixt, gras sau acneic. Util în probleme de scalp, redă vitalitatea părului.Jojoba, un arbust cu înălţimea de 3 până la 6 m, creşte în cele mai aride zone ale planetei, în special în America centrală şi de sud. Uleiul extras este denumit şi "aurul pielii" ca urmare a varietăţii de utilizări pe care le are în tratamentul şi îngrijirea oricărui tip de piele. Proprietăţile seminţelor de Jojoba sunt cunoscute de secole de amerindieni şi azteci. Uleiul extras din seminţe este defapt o ceară lichidă asemănătoare sebumului uman şi este destul de diferită faţă de majoritatea uleiurilor vegetale comune. Are un profil interesant de acizi graşi şi penetrează pielea la fel într-un mod interesant şi anume prin foliculii de păr pe care nu-i blochează, se amestecă cu sebumul şi formează un strat fin non-ocluziv, lăsând pielea să respire. Conţine o cantitate remarcabilă de polifenoli, ditre care taninii sunt responsabili şi pentru senzaţia uscată după aplicarea pe piele. Poate părea o contradiciţie de termeni, dar uleiul de jojoba este un emolient uscat.Proprietăţi cosmetice - ulei de jojoba are o afinitate remarcabilă cu pielea şi părul; are efect regulator al secreţiei de sebum emolient; protector al filmului hidrolipidic al pielii; activează metabolismul elastinei; hidratant; hrănitor; catifelant şi calmant; protector; regenerant; antiîmbătrânire; favorizează penetrarea altor principii active.Zona geografică de provenienţă: Mexic.Produsul face parte din gama Mayam.
Azi 37,74 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi:
Nu sunt oferte recomandate