ELEMENTAL ULEI DE NEEM BIO

Neem a fost folosit în India începând cu anul 2000 î.Hr si este mentionat în textele antice ca fiind ''tamaduitorul tuturor bolilor''. Chiar si azi, Neem este considerat a fi o planta cheie în medicina ayurvedica. Uleiul de Neem este folosit în scop medicinal si cosmetic de sute de ani, fiind cu adevarat un produs care a rezistat la testul timpului. Arborele Neem este folosit atât în medicina traditionala cât si în agricultura. Este un arbore cu crestere rapida, originar din India, Pakistan si Burma, vesnic verde, care atinge o marime de circa 15-20 de metri, în conditii favorabile poate ajunge pâna la 40 de metri. Traieste circa 200 de ani. În conditii nefavorabile îsi pierde frunzele pentru a se feri astfel de uscare. Fructele apar prima oara dupa vârsta de 4 ani, iar dupa 10 ani arborele furnizeaza în medie 40 kg de fructe care sunt asemanatoare maslinelor. Contine peste 100 de componente chimice, care se gasesc în procente si combinatii diferite în scoarta, frunze si fructe. De remarcat este faptul ca uleiul de Neem este inofensiv pentru mamifere, substantele continute actioneaza numai asupra sistemului hormonal al insectelor, fiind util contra a peste 200 de daunatori. Uleiul de Neem este exceptional de bogat dar are un miros greu. Pentru cine nu suporta mirosul, acesta va trebui în consecinta combinat cu alte uleiuri vegetale si/sau uleiuri esentiale de citrice sau menta. Va recomandam experimentarea compozitiilor în loturi mici cu acest ulei, pentru a vedea daca este tolerat. Metoda de obtinere: presat la rece din fructe si seminte Zona geografica de provenienta: Brazilia/India
Azi 13,06 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi:
Nu sunt oferte recomandate
Produse similare