ELEMENTAL Ulei esential de bergamota fara bergapten-citrus bergamia

Se cultivã în Italia, în special în regiunea Bergame, de unde provine ºi denumirea de bergamotã. Fructele seamanã cu portocalele, doar cã sunt mici ºi verzui, cu formã ovalã. Copacul de Bergamot este înalt de 4-5 metri, cu flori albe ºi frunze alungite ºi este cel mai pretenþios dintre citrice, solicitând un sol ºi climat special. Bergamota conferã acea aromã inconfundabilã a ceaiului Earl Grey. Conþine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): limonene, linalool, citral Metoda de obþinere: prin presare la rece din coaja fructului ºi distilare cu abur Zona geograficã de provenienþã: Italia Prezentare: lichid clar, incolor Nota parfumului: de vârf Descriere olfactivã: proaspãt, uºor floral ºi amãrui, fructat Componenþi principali: limonene, acetat de linalyl, gamma-terpinene, beta-pinene, linalool, myrcene, sabinene, beta-carophylene, beta-bisabolene. Bergaptene ºi bergamotin în concentraþii inferioare valorii de 10 ppm Proprietãþi: antifungic, antiseptic, antiviral, antibacterian regenerant cutanat purifiant astringent parfumant reputat  Recomandãri - cosmeticã ºi aromaterapie���: ten acneic, seboreic ten obosit, tern, devitalizat ten mixt, gras igiena corpului, tenului ºi pãrului aromaterapie: stres, insomnie, anxietate odorizant: purificarea ºi parfumarea aerului crearea parfumurilor   INTERESANT: acest ulei esenþial deterpenizat este potrivit pentru compoziþiile cosmetice datoritã faptului cã sunt eliminaþi anumiþi compuºi fotosensibilizanþi. Deºi bergaptenul îºi are rostul în anumite tratamente cutanate în caz de vitiligo sau pentru depigmentare, efectul fotosensibilizant este de evitat în cremele ºi loþiunile de îngrijire generalã.    
Azi 19,06 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi: