ELEMENTAL Ulei esential de mirt -myrtus communis-

Uleiul esential de mirt verde este antiseptic, respirator si atmosferic, tonifiant cutanat si astringent. Ideal extern pentru infectii respiratorii inclusiv la copii, util pentru pielea acneica, iritata sau devitalizata. Mirtul este o tufa nativa în Africa de nord, creste necultivat în zona mediteraneana si cultivat în restul Europei ca arbust decorativ de gradina. În antichitate Grecii deja cunosteau proprietatile antiseptice ale maceratului de mirt în vin rosu. Uleiul esential este distilat din frunzele tinere si prezinta un miros placut, clar, proaspat si mai putin penetrant decât al mirtaceelor în general. Având în vedere blândetea uleiului esential de mirt, utilizarea pentru copii este potrivita conditionat de o dilutie corespunzatoare. Proprietatile sunt similare cu cele ale uleiului de eucalipt, însa uleiul de mirt este usor sedativ si nu stimulant, nu are mirosul întepator astfel este agreat de copii, persoanele sensibile sau cele în vârsta. Atentie! A nu se confunda cu uleiul de MIR (Smirna) Metoda de obtinere: prin distilarea cu aburi din frunzele tinere Zona geografica de provenienta: Tunisia Prezentare: lichid clar galben-portocaliu, vâscozitate redusa Conform directivei europene amendamentul 7 privind produsele cosmetice (2003/15/CE) anumiti compusi naturali pot prezenta risc alergic: limonene, linalool, geraniol Nota parfumului: de mijloc Aroma: proaspata, blânda, mentolata usor camforoasa Componenti principali: alfa-pinene, 1,8-cineole, limonene, linalool, alfa-terpineol, geraniol, myrtenal, cineole, nerol Proprietati antiinfectios expectorant decongestionant tonic cutanat tonic capilar astringent Recomandari bronsite, sinuzite probleme respiratorii varice, staze venoase hipotiroidie amenoree masaje si masti capilare In cosmetica dozaj uzual recomandat în compozitii cosmetice 0,5 - 2% ca ingredient în compozitii cosmetice, creme si lotiuni dedicate îngrijirii tenului devitalizat inclus în compozitii antiacneice ca ingredient în unguente pe pielea afectata de dermatoze ca ingredient în compozitii pentru ameliorarea varicelor într-o baza vegetala alaturi de late ingrediente specifice pentru staze venoase ca ingredient în formularea de masti sau uleiuri pentru masaj capilar In aromaterapie într-o baza vegetala pentru masaj pe torace în caz de infectii pulmonare, hipotiroida într-o baza vegetala pentru masaj abdominal în caz de amenoree într-un ulei vegetal sau compozitie uleioasa pentru masajul coloanei vertebrale în caz de insomnii, spasme sub forma de inhalatii în caz de sinuzite, infectii respiratorii câteva picaturi pe batista pentru usurarea respiratiei difuzat în aer pentru împrospatare, antiseptizare, în special în sezonul rece dispersat în apa de baie inclusiv a copiilor în caz de viroze respiratorii, diverse infectii Combinatii recomandate alaturi de eucalipt si pin silvestru în caz de viroze respiratorii alaturi de niaouli si chiparos în inhalatii pentru tuse seaca în baza de ulei de arnica alaturi de ulei esential de lavanda pentru masajul toracelui în caz de bronsite, laringite
Azi 19,74 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi:
Produse similare