ELEMENTAL Ulei esential de musetel roman -anthemis nobilis-

Uleiul esential de musetel este foarte blând, fin si bine tolerat de piele, este antiinflamator, antiseptic, deosebit de util pentru iritatiile pielii, faciliteaza relaxarea si calmarea. Un ulei esential foarte blând, fin si tolerat în mod exceptional, este anti-inflamator, antiseptic si vindecator, deosebit de util pentru iritatiile pielii, pentru artrita si dureri musculare. Calmant si linistitor, ajuta în situatii de stres si insomnii cronice sau acute, faciliteaza relaxarea si reducerea tensiunii musculare, este util în tratarea inflamatiilor, cistitelor, alergiilor cutanate, eczemelor si eruptiilor, este cicatrizant cutanat. Alte denumiri: chamaemelum nobile, musetel nobil Metoda de obtinere: prin distilare cu abur din flori Zona geografica de provenienta: Franta Prezentare: lichid fluid clar, culoare galben-pal, miros ierbos, cu note florale si fructate Nota parfumului: de mijloc Aroma: usor dulce, pamântie Componenti principali: angelate, pinene, fanesol, nerolidol, chamazulene, pinocarvone, cineol, camphene, sabinene, myrcene Contine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): limonen Punct de aprindere (temperatura la care produsul devine inflamabil): +53 °C Proprietati calmeaza si înlatura durerea antiinflamator antiparazitar antipruriginos (calmeaza mâncarimile) antialergic antiseptic si bactericid sudorific usor cicatrizant calmant puternic al sistemului nervos central antispasmodic emenagog si echilibrant al tulburarilor menstruale Recomandari afectiuni dermatologice pruriginoase si/ sau alergice: eczeme, psoriazis, acnee, dermatite cuperoza piele sensibila, inflamata, iritata ten gras, ten ridat abcese, furuncule, herpes, plagi infectate soc nervos, stres, anxietate, insomnie, astm nervos insomnie la adulti, angoase insomnie la copii sindrom PMS dureri de cap, migrene temperament coleric In cosmetica dozaj uzual recomandat în compozitii cosmetice 0,5 - 2% încorporarea în compozitii cosmetice destinate tenului gras, acneic, cuperozic ca ingredient în cosmeticele destinate pielii sensibile, iritate ca si calmant pentru cosmeticele dedicate oricarui tip de ten prepararea de lotiuni sau balsamuri dupa plaja ca ingredient în formularea unguentelor si cremelor dedicate pielii cu un spectru larg de afectiuni dermatologice ca ingredient în aplicatii locale pentru îngrijirea pielii afectate de eczeme, dermatite ca ingredient în prepararea produselor de îngrijire capilara: sampoane, conditionatoare, regeneratoare; aplicat pe parul blond, deschide usor culoarea In aromaterapie încorporat într-o baza vegetala ca ulei de masaj pentru afectiuni articulare, dureri abdominale, dispepsii sau colici la copii, frectii si masaje pe plexul solar, de-a lungul coloanei vertebrale sau reflexoterapie pentru diverse tuburari psihoemotionale sub forma de compresa sau ca unguent pe zonele inflamate 10-12 picaturi în apa de baie pentru calmare si detensionare 4-5 picaturi în baia copiilor pentru ameliorarea starilor de agitatie si inducerea usoara a somnului în candela sau vaporizator pentru o atmosfera calmanta, în starile de stres, insomnii, agitatie (inclusiv la copii)  
Azi 22,01 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi: