ELEMENTAL Ulei esential de Petitgrain -bigaradier citrus aurantium-

Uleiul esential de petitgrain sau portocala amara cum se mai numeste este util atât în cosmetica cât si în aromaterapie pentru ameliorarea diverselor afectiuni cutanate si nervoase. Aceasta este una dintre cele trei uleiuri esentiale obtinute din arborele de portocal. Uleiul de petitgrain este distilat din frunze si ramuri tinere, altele sunt obtinute din coaja fructului respectiv din flori (neroli). Uleiul esential de petitgrain a fost cândva extras din portocalele verzi necoapte de dimensiunea unor cirese, de unde provine si numele de "petit grain" adica "boabe mici" Acesta este utilizat pe scara larga în produsele farmaceutice si de parfumerie, este un ingredient clasic de apa de colonie. Metoda de obtinere: prin distilare completa din frunzele proaspete si crengutele mici, subtiri Zona geografica de provenienta: Paraguay CALITATE: produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanta cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com Prezentare: lichid limpede si fluid, culoare incolor spre galben pal cu nuante de chihlimbar, aroma proaspata, usor citrica, lemnoasa si condimentata Nota parfumului: de mijloc Componenti principali: linalyl acetate, linalol, nerol, alpha-terpineol, geranyl acetate, limonene, myrcene Contine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): limonene, citral, neral, benzoat de benzil, geraniol Punct de aprindere (temperatura la care devine inflamabil): 75°C   Proprietati regenerant cutanat revitalizant antiinflamator antiinfectios antibacterian calmant nervos, sedativ, antidepresiv, echilibrant antispasmodic neurotrop Recomandari ÎNGRIJIRE COSMETIC��: ca ingredient în uleiuri, creme sau lotiuni pentru îngrijirea pielii cu probleme: acnee, furunculi, întepaturi de insecte, pete de batrânete ÎN AROMATERAPIE: în stari de neurastenie, depresii, agitatie pentru destindere, relaxare si pozitivare în caz de distonii neurovegetative: insomnii, fobii, colici, astm pe baza nervoasa, rau de miscare în caz de dereglari spasmodice: rau de miscare, sughit la adult, tuse spasmodice, menstra dureroasa, artroza si reumatism, agitatie la copii In cosmetica dozaj uzual recomandat în compozitii cosmetice 0.5-2 % ca ingredient în creme si lotiuni pentru tratarea diverselor afectiuni cutanate: acnee, furunculi, eczeme, plagi ca ingredient pentru ameliorarea petelor de batrânete pe piele în compozitii cosmetice pentru regenerare cutanata ca ingredient în prepararea compozitiilor pentru transpiratie excesiva In aromaterapie ca ingredient în prepararea compozitiilor pentru spasme musculare de origine nervoasa ca ingredient în prepararea compozitiilor pentru ameliorarea reumatismelor de origine nervoasa ca ingredient în baza vegetala pentru masaje de relaxare, destindere inclus într-un ulei vegetal pentru masaj de-a lungul coloanei vertebrale si pe plexul solar pentru distonii neurovegetative 5-7 picaturi în apa de baie în lampi si arzatoare de aromaterapie pentru echilibrare, calmare, pozitivare
Azi 9,93 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi: