ELEMENTAL Vitamina A, retinyl palmitate, uz cosmetic

Vitamina A este esentiala pentru cresterea, dezvoltarea si integritatea structurala cutanata. Este cunoscuta ca un normalizator al pielii, reglementeaza cre��terea celulelor epidermice, intervine în procesul de keratinizare. Retinyl palmitate este o forma a vitaminei A ce are stabilitate superioara retinolului, ��i odata absorbit în piele este transformat în retinol. Vitamina A si derivatii sai au efecte multiple recunoscute în produsele cosmetice. Este esentiala pentru cresterea, dezvoltarea si integritatea structurala cutanata. Este cunoscuta ca un normalizator al pielii. Ac��ioneaza asupra suple��ii pielii, regularizeaza cre��terea celulelor epidermice, intervine în procesul de keratinizare, favorizeaza cicatrizarea cutanata, între��ine vitalitatea pielii. Men��ine integritatea ��i capacitatea de aparare a pielii. Ajuta la separarea celulelor de la nivelul pielii ��i la normalizarea func��iilor acestora printr-o divizare corecta. Caren��a vitaminei A provoaca uscarea pielii tradusa printr-o hiperkeratoza cu o piele rugoasa ��i dura.  Restabileste echilibrul hidro-lipidic la nivelul epidermei prin favorizarea hidratarii, catifelarea pielii, eliminarea efectelor agresiunii factorilor de mediu datorita actiunii antioxidante. Regenerator si favorizant al reînnoirii celulare, determina cresterea elasticitatii pielii si previne formarea ridurilor. Spre deosebire de versiunea precedenta a vitaminei A (loturile anterioare martie 2011) din oferta Elemental care a fost o mixtura uleioasa în ulei de arahide si tocopherol, aceasta versiune este retinyl palmitat pur. Retinyl palmitate este deseori confundat cu acidul retinoic, fapt care duce la dispute si neîntelegeri. Ambele sunt din aceeasi familie, dar acidul retinoic este un ingredient exfoliant si care poate provoca sensibilizare respectiv fotosensibilizarea pielii. Retinyl palmitate pe de alta parte, este un agent anti-îmbatranire, antioxidant veritabil, ce accelereaza reînnoirea celulelor si stimuleaza sinteza de colagen si fibroblaste. PREZENTARE: lichid clar, vâscozitate medie, culoare galbuie, miros slab caracteristic. Solubil în uleiuri, pu��in solubil în alcool, insolubil în apa.   Se livreaza împreuna cu o seringa pentru dozare. Proprietati potent regenerator al pielii promoveaza epitelizarea si keratinizarea creste activitatea enzimelor cutanate ajuta cu procesul de diviziune celulara stimuleaza proliferarea celulelor din epiderma ajuta la reglarea grosimii pielii care devine mai subtire în procesul de îmbatrânire îmbunatateste elasticitatea pielii ajuta la normalizarea pielii afectate de soare stimuleaza formarea colagenului reduce ridurile respectiv sifonarile induse de radiatiile solare Recomandari preventiv si curativ antiîmbatrânire potrivit pentru orice tip de ten, în special cel matur si uscat creme si serumuri de noapte compozitii de regenerare cutanata compozitii antiage si antioxidante masti antiage unguente si lotiuni dupa soare In cosmetica se poate include si în creme deja preparate sau baze de crema apoase sau uleioase ca ingredient în serumuri de noapte antiage ca ingredient în masti regenerante pentru orice tip de ten ca ingredient în creme de noapte antiîmbatrânire preventiv sau curativ   Deoarece planeaza unele suspiciuni conform unor surse privind efectul nefast al vitaminei A în cosmetice pentru efectul fotosensibilizant, cu toate ca si azi este un ingredient comun în cremele de protectie solara, Elemental recomanda evitarea includerii acestui ingredient în cremele de zi si în produsele de bronzaj
Azi 12,96 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi: