GOLDEN SHORE XILOVIT GRANULE

100% Xilitol Gust dulce curat Protejeaza dintii Valoare energetica scazuta Valoare glicemica scazuta Indulcitor natural pe baza de legume XYLITOLUL nu este un îndulcitor artificial, ci un carbohidrat cu structura cristalizata, care se regaseste în natura, aproape în toate fructele si legumele. Un adult consuma zilnic câteva sute de miligrame de xylitol din legume si fructe. Unii consuma chiar 1-2 grame, în functie de dieta fiecaruia. În plus organismul nostru produce zilnic cca. 5-10 grame de xylitol. Xylitolul, care se gaseste în comert se extrage din coceanul de porumb si din scoarta unor copaci. Xylitolul este folosit deasemenea în fabricarea diferitelor tipuri de produse medicale, printre care la fabricarea gumelor de mestecat, a bomboanelor, a pastelor de dinti, cât si la fabricarea unor lotiuni sau sprayuri pentru igiena cavitatii bucale si nazale. Ca substitut al zaharului se foloseste în diferite preparate alimentare. Xylitolul nu poate fi comparat cu alti îndulcitori naturali, ca de exemplu cu sorbitolul sau mannitolul – compozitia lor difera esential. Multi substituenti naturali ai zaharului se încadreaza în clasa poliolilor. Asa cum si numele sugereaza, au în structura lor mai multi atomi de carbon. Etanolii ca de exemplu sorbitolul sau manitolul au în structura lor 6 atomi de carbon (hexitol). Xylitolul are însa doar 5 atomi de carbon, deci este diferit, si este folosit cu eficienta în prevenirea si tratarea multiplelor afectiuni medicale. Trecerea în revista a efectelor benefice ale xylitolului: - Diabetul si controlul greutatii corporale - Bolile cailor respiratorii superioare - Igiena dentara Folosirea xylitolului în prepararea alimentelor Din cauza ca xylitolul are un comportament asemanator cu cel al zaharului, se dizolva, se amesteca, deci se poate folosi ca substituent al acestuia. Xylitolul înlocuieste perfect zaharul la prepararea bauturilor calzi, a torturilor, a fursecurilor, sau la prepararea altor prajituri, respectiv este înducitorul ideal al fructelor si cerealelor. Deorece structura moleculara a xylitolului difera de cel al zaharului, sunt diferente si la proprietati. De exemplu nu se cristalizeaza, deci din xylitol nu se poate obtine zahar solid. Drojdia nu-l poate descompune, deci nu poate fi folosit pentru prepararea pâinii sau a produselor de panificatie. În final, cantitatea de xylitol necesara pentru îndulcirea bauturilor racoritoare de genul limonadelor, la unii poate provoca diaree, pâna ce organismul lor se va obisnui.
Azi 22,39 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi:
Nu sunt oferte recomandate
Produse similare