Hario Cafetiera cu Vacuum

Acest tip de cafetiera a fost inventat in 1830 de Loeff din Berlin. A fost folosita mai bine de un secol, in diferite parti ale lumii insa a iesit din atentia publicului in anii 60, odata cu intrarea pe piata a filtrului de cafea.In comparatie cu filtrul de cafea, cafetiera cu vacuum necesita mai multa atentie din partea celui care prepara cafeaua iar procesul este mai indelungat insa aceasta metoda de preparare a cafelei a fost intotdeauna apreciata deoarece produce o cafea clara, limpede, fara zat.Aspectul lor vintage precum si spectaculozitatea prepararii vor atrage cu siguranta multe priviri admirative.Cafetiera cu vacuum foloseste initial presiunea aburului pentru a transvaza apa din vasul de  dedesubt in vasul de deasupra iar apoi de vacuum-ul creat prin racirea aburului pentru a re-aduce apa in vasul de dedesubt. Cafetiera cu vacuum are forma unei clepsidre. Vasul de sticla inferior, unde apa este incalzita, este inchis ermetic astfel incat apa are o singura cale de iesire, respectiv prin conducta de apa care are practic acelasi rol ca tubul din interiorul unui sifon obisnuit.Mecanismul este simplu. Atunci cand apa din vasul de dedesubt este incalzita, se degaja abur. Cu cat procesul de incalzire continua, cu atat presiunea aburului este mai mare iar aceasta presiune va impinge prin conducta de apa, in vasul de deasupra, apa ramasa. Odata ajunsa in vasul de deasupra, apa incalzita va infuza cafeaua macinata. Atunci cand sursa de caldura care incalzeste vasul de dedesubt este indepartata, vaporii de apa in interiorul vasului de dedesubt se racesc si contractandu-se creeaza o presiune negativa care absoarbe cafeaua infuzata din vasul de sticla de deasupra printr-un filtru de panza. Producator: Hario JaponiaModel: TCA-2Capacitate: 240 ml
Azi 320,0 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi:
Magazin recomandat
  • Hario  Cafetiera cu Vacuum

    Hario Cafetiera cu Vacuum


    Acest tip de cafetiera a fost inventat in 1830 de Loeff din Berlin. A fost folosita mai bine de un secol, in diferite parti ale lumii insa a iesit din atentia publicului in anii 60, odata cu intrarea pe piata a filtrului de cafea.In comparatie cu filtrul de cafea, cafetiera cu vacuum necesita mai multa atentie din partea celui care prepara cafeaua iar procesul este mai indelungat insa aceasta metoda de preparare a cafelei a fost intotdeauna apreciata deoarece produce o cafea clara, limpede, fara zat.Aspectul lor vintage precum si spectaculozitatea prepararii vor atrage cu siguranta multe priviri admirative.Cafetiera cu vacuum foloseste initial presiunea aburului pentru a transvaza apa din vasul de  dedesubt in vasul de deasupra iar apoi de vacuum-ul creat prin racirea aburului pentru a re-aduce apa in vasul de dedesubt. Cafetiera cu vacuum are forma unei clepsidre. Vasul de sticla inferior, unde apa este incalzita, este inchis ermetic astfel incat apa are o singura cale de iesire, respectiv prin conducta de apa care are practic acelasi rol ca tubul din interiorul unui sifon obisnuit.Mecanismul este simplu. Atunci cand apa din vasul de dedesubt este incalzita, se degaja abur. Cu cat procesul de incalzire continua, cu atat presiunea aburului este mai mare iar aceasta presiune va impinge prin conducta de apa, in vasul de deasupra, apa ramasa. Odata ajunsa in vasul de deasupra, apa incalzita va infuza cafeaua macinata. Atunci cand sursa de caldura care incalzeste vasul de dedesubt este indepartata, vaporii de apa in interiorul vasului de dedesubt se racesc si contractandu-se creeaza o presiune negativa care absoarbe cafeaua infuzata din vasul de sticla de deasupra printr-un filtru de panza. Producator: Hario JaponiaModel: TCA-2Capacitate: 240 ml mai multe detalii aici
    în stoc
    320 ,00 LEI