HERBAGETICA VITAMINA C PENTRU COPII

Maces (Rosa canina) fructe pulbere– 16,2 g  Acerola (Malphigia glabra) extract apos uscat din fructe cu 17% vitamina C naturala – 6,48 g  Paducel (Crataegus oxyacantha/Crataegus monogyna) fructe pulbere – 3,24 g  coaja de Portocal amar (Citrus aurantium var.amara) pulbere – 0,81 g  coaja de Portocal dulce (Citrus aurantium var.dulcia) pulbere – 0,81 g  miere de albine – 134,46 g O lingurita de produs contine, in medie, 30 mg. vitamina C organica. Acțiuni: Imunostimulent, antialergic (reduce nivelele crescute de histamina din organism), antiastmatic, antigripala, fluidifiant sanguin, favorizeaza asimilarea fierului în organism (creste rata de absorbtie a fierului la nivel intestinal), antioxidant, antitumoral.   Indicatii (in baza studiilor stiintifice recunoscute internațional):   Se utilizează ca adjuvant in:  ■tulburari de crestere  ■alergie, astm  ■febra  ■gripă, viroze respiratorii, infecții respiratorii bacteriene (inclusiv pneumonie, TBC)  ■deficiente imunitare traduse prin raceli frecvente, cronicizarea unor infectii etc.  ■neadaptare la frig, circulatie periferica deficitara  ■fracturi  ■expunere la noxe: pulberi de metale grele, vapori de solvenți, gaze de ardere bogate în gudroase sau monoxid de carbon, fum de tigara etc.  ■efort fizic prelungit ■activitate intelectuala intensa Această vitamina a fost identificata pentru prima data in lume de catre fiziologul si biochimistul de origine maghiara Albert Szent-Gyorgyi, descoperire pentru care savantul a si primit premiul Nobel, in anul 1937. Cunoscuta si ca acid ascorbic, aceasta substanta este printre cele mai importante pentru viata, intervenind in practic toate procesele fiziologice importante din organismul uman si nu numai. Administrare: De regula, se iau 1-3 lingurite de 3 ori pe zi. Dozele pot fi crescute în cazurile de alergie, expunere la noxe (inclusiv fum de țigară), stări febrile, afecțiuni infecțioase.     DIFERENȚA DINTRE VITAMINA C ORGANICA SI ALTE FORME DE VITAMINA C.   Din punctul de vedere al structurii chimice, vitamina C existenta in fructe si legume este identica cu cea sintetica. Si atunci de ce se face aceasta diferentiere? Pentru ca efectul terapeutic al variantei organice este mult mai intens, decat al celei obtinuta pe cale industriala. Cercetatorii au identificat în extractele naturale bogate in vitamina C asa-numitii co-factori, niste substanțe (flavonoide, antociani, acizi organici) care pe de o parte imbunatatesc simtitor asimilarea acestei vitamine de catre organism, iar pe de alta parte potenteaza actiunea sa terapeutica foarte mult. De pilda, vitamina C de sinteza administrata in deficientele imunitare care apar la copii are efecte modeste, in schimb vitamina C organica, extrasa din fructe, are o acțiune mult mai intensa, ajutand la activarea celulelor sistemului imunitar, care vor avea o reatie mult mai prompta in fata microorganismelor patogene. La rândul lor, toate studiile de laborator au aratat că efectul antioxidant al extractelor naturale cu vitamina C organica sunt de 6-10 ori mai puternice decat ale vitaminei C de sinteza.   DEFICITUL DE VITAMINA C IN ORGANISM.   Apare foarte frecvent, deoarece pe de o parte organismul uman nu este capabil sa produca aceasta vitamina, ci o ia din surse exterioare, corpul consuma cantitati imense de vitamina C atunci cand este afectat de infectii, poluare sau stres. De pilda, fumul unei singure tigari, inhalata prin asa-numitul « fumat pasiv » de catre un copil, face caorganismul sau sa consume 10-20 mg. de vitamina C, in conditiile in care necesarul zilnic din acest nutrient este de 20-40 mg.   Deficiența de vitamina C duce la apariția urmatoarelor simptome: tulburari de crestere, sangerari ale gingiilor, tulburari in activitatea sistemului. Precautii si contraindicatii: Supradozarea poate produce diaree, eruptii cutanate.    
Azi 30,41 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi:
Nu sunt oferte recomandate