HOFIGAL CIMBRU CEAI ECOLOGIC

Produsul CEAI ECOLOGIC DE CIMBRU este un supliment alimentar predozat obtinut din partile aeriene ale plantei Thymus vulgaris (cimbru), fam. Lamiaceae. Se mai numeste cimbrisor, cimbrisor grecesc, cimbru adevarat, cimbru bun, lamaita. Creste spontan in flora Spaniei, Frantei. Cultivat in Antichitate ca planta medicinala, mai târziu si ca planta condimentara. Compozitie chimica: Frunzele si florile contin ulei eteric (peste 2%) format din timol, carvacrol, hidrocarburi terpenice, (p- cimen, α-pinen, β- pinen, camfen, γ- terpinen, mircen, limonen, caren, triciclen, fenchen, p- mentan, menten, sabinen, terpinolen, β- felandren, α- felandren, trans- sabinenhidrat, cariofilen, cadinen), compusi oxigenati: cineol, borneol, linalool, geraniol, tetrahidrogeraniol, nerol, citronelol, terpinen, α-4-terpineol, alcool fenchilic, pinocarveol, farnesol, nerolidol, alcool amilic, , pinocarvona, timoletileter, carvacro-metileter, acetat de bornil, acetat de linalil, acetat de geranil, fenchona, tujona, citronelal, propionat de linalil, acetat de terpinil, de neril, valerianat de linalil. Semintele contin ulei gras compus din acid linoleic, acid α- hidroxilinolenic, acid norlinolenic, acizi palmitic, stearic, oleic si linolic. Proprietati terapeutice: Continutul ridicat de ulei volatil (cu procent mare de timol), flavonozide, acizi polifenolcarboxilici, triterpenoide, taninuri, principii amare confera ceaiului ecologic de cimbru o actiune antiseptica generala (pulmonara, genito-urinara, intestinala), bronhodilatatoare, expectoranta, de stimulare a secretiei biliare, vermifuga. Se recomanda ca supliment alimentar pentru imbunatatirea regimului igieno-dietetic in procese inflamatorii de cauze infectioase ale cailor respiratorii superioare / inferioare (raceala, guturai, stari gripale, bronsita acuta si cronica, laringita, faringita, pentru calmarea tusei, astm bronsic); tulburari digestive in special balonare, colite fermentative, colecistita, angiocolita, enterocolita, procese inflamatorii intestinale cauzate de virusuri, bacterii, paraziti care afecteaza mai frecvent varstele extreme (copiii si vârstnicii); atonie digestiva; viermi intestinali (ascarizi, oxiuri); stimularea poftei de mâncare. Mod de administrare: Ceaiul ecologic de cimbru se prepara din 2 plicuri x 1,0 g sau 1 lingurita herba la 250 ml apa fierbinte, prin infuzare timp de 10-15 minute. Infuzia se consuma neindulcita, calduta, de 2-3 ori pe zi intre mese sau ori de câte ori este necesar. Observatii: supradozarea poate provoca tulburari gastro-intestinale.
Azi 4,38 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi:
Nu sunt oferte recomandate
Produse similare