PRISACA TRANSILVANIA MIERE RAPITA

Mierea de rapita se cristalizeaza foarte repede datorita continutului mare de apa (18% din componenta). Din aceasta cauza acest tip de miere se poate cristaliza chiar in fagure si nu mai poate fi extrasa. Acest tip de miere are o coloratie foarte slaba. Rapita este o planta oleaginoasa cu o arie larga de raspandire. Albinele apreciaza aceasta planta, culegand mari cantitati de polen si nectar. De obicei mierea de rapita se obtine in luna mai. Mirosul nu este unul foarte placut in schimb gustul este delicios, acest tip de miere nefiind unul foarte dulce. Textura este una foarte fina. Are o aciditate slaba si un Ph ridicat. Glocoza domina asupra fructozei si astfel se explica rapiditatea cu care acest tip de miere se cristalizeaza. Asadar, mierea de rapita se gaseste in comert doar sub forma cristalizata, avand aspectul unei creme. Se dizolva foarte greu in apa.   Indicatii terapeutice: Mierea de rapita este utilizata in mod special in tratamentul osteoporozei. Ajuta la refacerea si mentinerea elesticitatii peretilor vasculari. Consumul de miere de rapita protejeaza ficatul, splina si pancreasul de diverse boli. Ca orice tip de miere are si proprietati curative, fiind recomandabila mai ales in tratarea bolilor ce afecteaza rinichii. Precautii: A nu se administra copiilor sub 1an; Pentru a nu-si pierde din proprietati este recomandat a nu se adauga in lichide ce depasesc temperatura de 38 grade Celsius. Persoanele bolnave de diabet NU vor consuma miere si produse din miere decât sub îndrumarea medicului!
Azi 13,32 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi:
Nu sunt oferte recomandate
Produse similare