SOLARIS FAINA DE SOIA

FAINA DE SOIA 1 KG Continut: -protide, lipide, glucide, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, vitaminele A, B1, B2, B12, C, D1,D2,D3, RH,K, lecitina. Actiuni: -Energizanta, remineralizanta, echilibranta celular, ajuta la cresterea scheletului osos, a masei musculare si sistemului nervos, imbunatateste digestia, circulatia sanguina, memoria, fiind un aliment mult superior prin bogatia de proteine fata de carne, lapte si oua. Un kg de boabe de soia echivaleaza cu 4 kg de carne, 56 de oua de gaina, 8 litri de lapte de vaca. Indicatii: -Anemie, demineralizare, rahitism, decalcifiere, convalescenta, crestere, stress, alaptare, lauzie, afectiuni ale sistemului nervos, afectiuni digestive, renale, cardio vasculare, surmenaj fizic si psihic, osteoporoza, deficit imunitar, ingrijirea pielii. -Mod de preparare: -ca adaos in sosuri, supe, ciorbe, creme, mâncaruri, aluaturi, imbunatatindu le gustul si valoarea nutritiva. -RETETE: -1) LAPTE DE SOIA: -300 g faina de soia se pun in 0.5 I apa calduta. Se pastreaza 2 3h, apoi se stoarce prin tifon. Se mai adauga Vz I apa calda si se stoarce din nou. Lichidul astfel obtinut se consuma in 24h crud, simplu sau indulcit, ori in creme, budinci, grâu, orez. Este de mare folos convalescentilor, copiilor, sportivilor, batrânilor si lauzelor. -2) PATE DE SOIA: -O cana cu faina de soia se lasa la inmuiat intr un vas in care exista o cantitate de 3 ori mai mare de apa rece. Dupa 2 ore se pune la fiert pe foc potrivit, amestecând continuu, adaugând atâta apa cât sa aiba consistenta unui terci. Se ia de pe foc dupa 10 minute si se lasa la rece. Se adauga treptat câteva linguri cu ulei, se pun condimente, sare, patrunjel sau marar. Se serveste pe felii de pâine coapta, stropita cu lamâie si garnisita cu ceapa. -3) CHIFTELE DE SOIA: -Se inmoaie faina de soia in de 2 ori mai multa apa rece timp de 2h, pâna devine ca un aluat. Se adauga un cartof dat prin razatoarea mica si bine scurs, o ceapa taiata marunt, usturoi dat prin razatoarea mica, marar, patrunjel, doua linguri cu Digesta cremogende porumb, sare, condimente. Se amesteca totul foarte bine si se lasa la rece. Dupa 1 h se ia compozitia si se formeaza chiftele ce se prajesc in ulei de floarea soarelui presat la rece. -4) BUDINC�� DE SOIA: -Aceeasi compozitie ca la chiftele se pune intr o forma unsa cu ulei si se coace la cuptor la foc potrivit, timp de 40 50 de minute. -5) GOMAJ COSMETIC: -Se umezeste o lingura de faina cu apa si se maseaza obrazul. Curata in profunzime. Faina de soia (300 g la 201 apa) pusa in apa de baie hraneste, tonifica si regenereaza pielea, eliminând stresul. -6) UNT DE SOIA: -Se amesteca 250 ml. de apa cu 2 linguri faina de soia intr un vas si se fierbe pana se obtine o pasta. Se scade pe foc si se pune la racit, apoi se adauga uleiul foarte incet, amestecand continuu ca pentru pregatirea unei maioneze. -7) FURSECURI CU FAINA DE SOIA SI CURMALE: -Ingrediente: -150g curmale, 1 ½ lingurite faina de soia, faina integrala de hrisca, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, 2 linguri de rom, 1 lingurita tinctura muguri de plop negru , un varf de cutit de pulbere de scortisoara, 100 gr. unt,miere dupa gust, 1 lingura faina de orez. -Mod de preparare: -Curmalele fara samburi se maruntesc fin , se combina cu faina de soia , coaja de lamaie , romul, tincturile, untul bine frecat spuma si celelalte ingrediente, framantandu se bine, pana se obtine un aluat tare. Pe o folie de plastic se presara o mana de faina de hrisca, apoi se intinde o foaie din aluat groasa cam de 5 mm., iar dupa ce se zvanta, se taie in diferite forme de fursecuri. Se pudreaza cu faina de orez sau cu faina de hrisca si se pot consuma. La fel se pot prepara fursecuri cu smochine, stafide sau prune uscate.
Azi 10,95 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi:
Nu sunt oferte recomandate