SOLARIS FAINA INTEGRALA DE GRAU

FAINA INTEGRALA DE GRAU 1 KG Continut: -VITAMINE (beta-caroten, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E), aminoacizi, acizi grasi, carbohidrati, purine, fosfolipide, steroli, minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon). Actiuni: -Antidiuretic, emolient, laxativ, nutritiv, reconfortant, remineralizant, tonic general. Indicatii: -Demineralizare, anemie, rahitism, afectiuni maligne (cancer), diabet, obezitate, afectiuni neurologice, cardio-vasculare, digestive, renale, pulmonare, genitale (adenom de prostata, fibrom uterin, impotenta sexuala, frigiditate, sterilitate, prostatita), psihastenie, convalescenta, sarcina, lauzie, crestere, astenie, ingrijirea tenului si pielii. RETETE: 1) APA DE GRÂU - 250 g faina integrala de grau se pun la macerat intr-un vas de ceramica sau sticla intr-un litru de apa de izvor sau minerala, timp de 12 ore. Se strecoara si se beau cate 150 ml dimineata, pe stomacul gol, timp de trei zile. Indicat mai ales pentru adenom de prostata si retentie urinara. 2) CHAPATI - Se amesteca faina cu apa rece si sare pana devine un terci subtire, se acopera si se lasa la rece timp de doua ore, dupa care se framanta bine aluatul format si se formeaza turte care se coc fie pe o tabla incinsa, fie la cuptor. Se consuma simple, in locul painii sau acoperite cu pasta de soia, salate 3) DEJUNUL KOLLATH - Profesorul KOLLATH a descoperit metoda de a face graul digerabil fara nici un fel de fierbere. Astfel faina devine asimilabila in intregime, iar prin adaugare de fructe, se imbunatateste gustul si creste mult valoarea alimentara a dejunului. Mod de preparare: -in reteta de baza, cantitatile de ingrediente pentru o portie obisnuita sunt: 30-40g (2-3 linguri) de faina completa, proaspata de grau; 3-5 linguri de apa; 1-2 linguri de zeama de lamaie proaspata; 15-20g fructe uscate, taiate eventual in doua; 100g mere, rase in momentul folosirii, sau orice alte fructe foarte bine coapte, de sezon; 1 lingura de migdale, alune pisate sau nuci, la alegere. Seara se pun cele 30-40g de faina proaspata de grau intr-un vas special. La aceasta de adauga 3-5 linguri de apa, dar niciodata lapte. Se amesteca pana se omogenizeaza si se lasa la temperatura camerei (20°C) pana a doua zi de dimineata. Cerealele se vor umfla, devenind o pasta semiferma, in timp ce au loc transformari carora li se pot atribui o buna parte din valoarea dietetica a dejunului Kollath. intr-un alt vas se pun la inmuiat fructele, taiate in doua daca este cazul. A doua zi de dimineata, continutul celor doua vase se amesteca, folosindu-se totodata si apa pentru inmuierea fructelor uscate, si se adauga in continuare cele 2 linguri de suc proaspat de lamaie. Adaugam apoi cele 10Og de mere rase sau pere, sau orice alte fructe se sezon, cat mai bine coapte, zdrobite: fragi, cirese, capsuni, prune, piersici, caise etc. Se pudreaza apoi acest amestec cu nucile, migdalele sau alunele pisate. Pentru a crea o oarecare variatie, se poate adauga dupa dorinta fie frisca proaspata fie o lingura de miere. Astfel o persoana va dispune de o portie completa. Merele vor fi rase chiar in momentul servirii, pentru a evita oxidarea (este bine sa se foloseasca o razatoare inoxidabila, deoarece pulpa marului trebuie sa ramana alba). Prin urmare, dejunul va fi siropos, dar nu lichid. 4) GOMAJ COSMETIC - Se umezesc 2-3 linguri cu faina integrala in apa rece si se maseaza fata si pielea. Curata, tonifica si regenereaza. Pusa in apa de baie (500 g la 251 apa) elimina oboseala, stresul, bolile de piele. -5) SUFLEU DE VINETE: -Ingrediente: -2 vinete, 2 cani lapte, 4 cani faina integrala de grau, 6 oua, 2 lingurite sare, 1 lingurita rozmarin si alte mirodenii. Mod de preparare: -Vinetele se curate de coaja si se taie in cuburi, apa se fierb in apa cu sare, timp de 5 minute. Se bat ouale intregi, se amesteca cu laptele si se toarna peste faina. La urma se pun vinetele fierte si mirodenile dupa gust. Compozitia se pune intr-un vas rezistent la temperaturi ridicate, care se scufunda intr-un alt vas cu apa. Se pun la cuptor, la foc potrivit, timp de 45 minute, sau pana cand se intareste preparatul. 6) GOGOSELE CU CASCAVAL: Ingrediente: 4 galbenusuri, 100gr.unt, 2oo gr.faina integrala de grau, 200 ml. lapte, 150 gr. cascaval. Mod de preparare: -Se pune laptele la fiert, cand clocoteste se toarna odata toata faina amestecand repede, pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului. Se adauga imediat untul. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu cascavalul ras si cu galbenusurile puse pe rand. Se omogenizeaza bine aluatul, se formeaza cu lingurita gogosele care se coc in cuptorul incins, puse pe tava unsa. Cand sunt coapte, se presara cu cascaval ras si se servesc calde.
Azi 4,78 -5,66 LEI

Prețul mediu 5,31

Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi: