STYX Naturcosmetic Ulei Esential Anason Styx

Ulei Esential Anason Styx   Anasonul provine din Orientul Mijlociu ��i este acum cultivat ��n Europa, Statele Unite ale Americii ��i Africa de Nord.  Este o plant�� anual��, de aproximativ 80 cm, cu frunze, flori delicate mici albe cu fructe mici verzui. Anason a fost venerat de civiliza��iile antice, ��n special de c��tre romani, egipteni ��i greci.  Romanii ��l foloseau la condimentarea pr��jiturilor m��ncate dupa mesele copioase,egiptenii ��l foloseau ��n p��ine, ��n timp ce grecii l-au folosit pentru calmarea tractului digestiv. Anason este utilizat ��n lichioruri ��i pastele de din��i, apa de gur�� ��i siropuri. In India este folosit pentru ��mprospatarea respira��iei iar in Turcia, o bautur�� alcoolic�� popular�� numit�� "Raki" se face din semin��e de anason. Uleiul esen��ial de anason are un efect asemanator estrogenului, mai puternic dec��t cel de chimen dulce. Cea mai important�� proprietate a anasonului este cea calmant��, el poate fi folosit chiar ��i de epileptici, pentru dep��sirea crizelor.   Denumirea latin��: Pimpinella anisum Partea plantei care se folose��te: semin��ele, p��st��ile cu semin��e Ob��inut prin: distilare cu abur a semin��elor strivite, 30-35 kg de semin��e ofera 1 litru de ulei de anason. Miros: dulce ��i picant, creaz�� o stare de spirit optimist��, ne face sa fim mai diploma��i, spore��te capacitatea de ��n��elegere ��i adaptare. Aplica��ii externe: Ca ulei de masaj (amesteca��i 5 pic��turi de ulei de anason cu 10 ml de ulei vegetal) ��i folosi��i-l pentru: calmarea durerilor abdominale, crampelor, spasmelor gastrice, senza��iei de grea����, cauzat�� de indigestie (dup�� mese copioase) calmeaz�� durerile menstruale, daca se maseaz�� u��or abdomenul, prin misc��ri circulare ��n sensul acelor de ceas datorit�� efectului de ��nc��lzire ��i revigorare, este util pentru ��ndep��rtarea tensiunilor din umeri ��i ceaf��. Inhala��ii (adauga��i 5 pic��turi de ulei de anason la 0.5 l de ap�� fierbinte): ��mpotriva bron��itei cronice; ca expectorant ��n cazul afec��iunilor tractului respirator calmeaz�� crizele de astm, datorit�� ac��iunii bronho-dilatatoare In aparatul de aromaterapie: Uleiul de anason Styx are efect calmant, atunci c��nd ne confrunt��m cu sentimente de fric�� sau depresie ��i ajut�� la st��p��nirea emo��iilor negative. Datorit�� aromei sale, este considerat ���prietenul pescarilor���, deoarece ��nlatur�� mirosul uman, atrag��nd ��n acest fel pe��tii ��n undi����. Se combin�� foarte bine cu uleiul esen��ial de trandafir, lavand��, portocal�� ��i cu celelalte uleiuri picante (ghimbir, piper negru, cui��oare, coriandrul, scor��i��oar��). Precau��ii: trebuie evitat de persoanele cu tenul sensibil sau cu probleme ale pielii. Nu se utilizeaz�� ��n timpul sarcinii, sau de cei cu boli estrogen-dependen��e. Folosit ��n doze mare poate ��ncetini circula��ia s��ngelui provoc��nd congestie cerebral��. Depozitare: la temperatura camerei, f��r�� umiditate excesiv��, ferit de razele directe ale soarelui. Prezentare: 10 ml/flacon din sticl�� brun��. Producator:  Styx Naturcosmetic ��ara de provenien����: Austria  
Azi 30,00 LEI
Cumpără la cel mai bun preț de la magazinele de mai jos sau caută alte produse:
Cere părerea prietenilor tăi: